GODE NYHETER!

Madina Institute har den store gleden av å gjeste Shaykh Sulaiman Van Ael i veldig nær fremtid. Han hadde to meget suksessfulle arrangementer i regi av Madina Institute for to år siden og vi ser frem til å lære og gjeste han.

Kort om Shaykh Sulaiman Van Ael:

Shaykh Sulayman Van Ael er en belgisk konvertitt, og konverterte til Islam som 19- åring. Han har senere lært seg og memorert Koranen utenat og studert arabisk, Usul al-Fiqh, Mustalah Hadeeth (Hadith) og Aqeeda i Belgia, Saudi Arabia og Sudan. Siden har han i Jordan studert Usul al-Deen og Hadith ved Zarqa universitetet. Han har mottatt autorisasjon til å kunne undervise arabisk fra direktøren av det arabiske språkfakultetet i universitetet i Jordan.

Shaykh Sulayman Van Ael er videre autorisert i alle 14 Koran resiteringsstilene og er samtidig autorisert til å kunne undervise i ovennevnte teologiske fagområder. Han ble også utnevnt som Khateeb (Imam).

Han har blant annet undervist ved Anwar Ulema Institutt, holdt foredrag ved Balqa universitetet og islamske universitetet i Rotterdam (IUR) samt andre universiteter i Belgia og andre land. Han ble også invitert til å holde foredrag i henhold til sin forskning «integrasjon (Idmaj) av naturvitenskap og religionsvitenskap»

Shaykh Sulayman Van Ael har etablert sitt eget senter CIO – Senter for interkulturell dialog, utdanning og undervisning. CIO2 – Center for Intercultural dialogue, Education and Instruction (CIO² – Centrum voor Interculuturele dialogue, Opvoeding en Onderwijs).

Les mer om han her:

http://madinainstitute.no/shaykh-sulayman-van-ael/

En dag med Profeten Muhammad ﷺ En dag om Profeten Muhammad ﷺ sin reise fra Mekka til Madina

Madina Institute har gleden av å introdusere sitt nye prosjekt Madinakjøkken.

Madinakjøkken har som formål å dele ut et varmt måltid til folket. Vi skal dele ut mat til både sultne, slitne, trengende, triste og travle osloborgere.

Vår første suppeutdeling vil skje den 22. November på Europarådets plass (over Jernbanetorget T-banestasjon). Det er et knutepunkt for kollektivtreisende i Oslo sentrum.

Vi vil dele ut en god og varm halal kyllingsuppe, gode rundstykker, varm kakao og kaker.

Vi håper så mange som mulig ønsker å bidra på dette givende prosjektet. Dette kan gjøres ved å donere penger eller hjelpe oss med diverse ressurser.

Penger kan overføres til vårt kontonummer 1503.48.67183 eller til vårt Vipps nummer 10526 (Madina Institute).Merk beløpet med “Madinakjøkken”.

For mer informasjon om hjelp, økonomisk støtte og annet kontakt oss på:

E-post: post@madinainstitute.no
Mobilnummer: 41256893

Det har blitt berettet av Abdullah bin Amr bin al-As ra. at en mann spurte Allahs sendebud (måtte fred og velsignelser være med han og hans familie): ”Hvilken handling som er den beste i islam? Profeten (fred være med han og hans familie) sa: ”Å gi bort mat og å hilse fred (si salaam) til den du kjenner og den du ikke kjenner .” (Bukhari og Muslim)

Madina Institute ser frem til å gjeste Shaykh Hamdi Ben Aissa fra Montreal, Canada den 17. og 18. November innsha’Allah. Han er utdannet som en jurist fra Universitetet i Ottawa og har tatt sin religiøse utdanning fra flere kjente lærde i Tunisia, Syria og det berømte universitet Dar al-Mustafa i Tarim, Jemen.

Shaykh Hamdi Ben Aissa er opprinnelig fra Marokko og er grunnlegger av Sanad Collective som er en veldedighets og utdanningsorganisasjon i Montreal og Ottawa.
Det kommer til å bli to kunnskapsrike og spirituelle dager med Shaykh Hamdi og hans kone Ustadha Shehnaz.

Mer informasjon om program, tid og sted kommer snart.

GI DIN MATPAKKE TIL FATTIGHUSET DEN 28. OKTOBER:

28. oktober kommer Madina Institute til å gi ut matpakker til sultne og trengende på Fattighuset.

Dersom du ønsker å bidra til dette prosjektet, kan du enten donere penger eller hjelpe oss med ressurser (matlaging, sponse råvarer osv.). Kontakt oss for mer informasjon.

Penger sendes til kontonummeret 1503.48.671183 eller til vårt Vipps nummer 10526 (Madina Institute).

All donasjon vil gå uavkortet til dette prosjektet. Dersom noe skulle bli igjen vil det gå til lignende prosjekt i fremtiden.

For mer informasjon om hjelp, økonomisk støtte og annet kontakt oss på post@madinainstitute.no eller på mobilnummer 41256893


Mat er en grunnleggende rettighet og ikke minst en nødvendighet for at enhver skal faktisk fungere. I dag er det sånn at ikke alle har lik tilgang til mat og dessverre er det mange som får i seg minimalt med mat fordi penger eller andre ting ikke strekker til. Så den 28. oktober skal Madina Institute gi ut halal matpakker til sultne og trengende på Fattighuset. Madina Institute ønsker å benytte denne anledningen til å spre kjærlighet og glede med å dele ut en god og mettenes matpakke til de som trenger det mest i Oslo by på fattighuset.

Vi håper så mange som mulig ønsker å bidra på dette givende prosjektet. Dette kan du gjøre ved å enten donere penger eller hjelpe oss med diverse ressurser (matlaging, sponse råvarer osv.). Selve matlagingen vil foregå den 27. Oktober. Kontakt oss for mer informasjon vedrørende dette.

Dersom du ønsker å bidra som frivillig eller med råvarer må dette meldes ifra innen 24.oktober.

Penger sendes til kontonummeret 1503.48.67183 eller til vårt Vipps nummer 10526 (Madina Institute).Merk beløpet med “matpakke”.

For mer informasjon om hjelp, økonomisk støtte og annet kontakt oss på:

E-post: post@madinainstitute.no
Mobilnummer: 41256893

Det har blitt berettet av Abdullah bin Amr bin al-As ra. at en mann spurte Allahs sendebud (måtte fred og velsignelser være med han og hans familie): ”Hvilken handling som er den beste i islam? Profeten (fred være med han og hans familie) sa: ”Å gi bort mat og å hilse fred (si salaam) til den du kjenner og den du ikke kjenner .” (Bukhari og Muslim)

Les artikkelen: The message of Imam Hussain ra: http://madinainstitute.no/?p=6989 av Shaykh Dr. Muhammad al Ninowy.

“: to dager kurs i Shamaa’el Tirmidhi” (gratis kurs) med Shaykh Dr Muhammad bin Yahya al-Husayni al-Ninowy (USA).

Det vil bli to spirituelle dager hvor deltakerne vil få muligheten til å bli bedre kjent med Profeten Muhammad ﷺ og hans ﷺ karakteristikk.

Kurset vil være den 3.-4. September fra klokken 1400-1800 på Masjid Attaoba, Lakkegata 79, 0562 Oslo.

Arrangementet er åpent for alle, og det vil være et eget rom tilgjengelig for barn

Mat og drikke vil bli servert Innsha’Allah.

Kurset vil foregå på engelsk, for å delta send din påmelding (antall personer) med navn og nummer til post@madinainstitute.no

It is related from Jaabir (Radiallahu anhu) that he said:

“I once saw Rasulullah (Sallallahu alaihe wasallam) on the night of a full moon. On that night he wore red clothing. At times I looked at the full moon and at times at Rasulullah (Sallallahu alaihe wasallam). Ultimately I came to the conclusion that Rasulullah (Sallallahu alaihe wasallam) was more handsome, beautiful and more radiant than the full moon.”

https://www.facebook.com/events/143331966105398/?ti=cl

Flyerr

Jihad: Våre barn i “hellig krig”

Taler og paneldebatt med:

*Professor Dr Muhammad al Ninowy: forfatter av bøkene Salafism, Sufism and the phenomenon of ISIS, Nonviolence: A Fundamental Islamic Principle, verdenskjent islamsk lærd og ekspert om konflikten i Syria og er fra USA/Syria.

*Jakob Sheikh: journalist hos Berlingske tidende og forfatter av boken “Danmarks børn i hellig krig”.

*Kadafi Zaman: journalist hos TV 2 og en samfunnsdebattant

Arrangementet vil foregå på engelsk og vil være gratis.

Mer informasjon kommer snart

Kom, delta og akkumuler kunnskap om dette fenomenet og lær hvordan man kan takle dette!

————————–————————–——

For mer informasjon kontakt oss på:

E-post: post@madinainstitute.no
Mobil: 47252103

Eller sjekk vår hjemmeside: www.madinainstitute.no

Shaykh Ninowy

Vi har den store æren av å gjeste en av verdens fremste lærde i Islam,Shaykh Dr. Muhammad bin Yahya al-Husayni al-Ninowy الشيخ د. محمد النينوي fra 2.-5. September, innsha’Allah.

Han er aktuell med flere bøker deriblant: Nonviolence: A Fundamental Islamic Principle, Sufism, Salafism, and the Phenomenon of Al-Qaeda/ISIS, Unconditional Compassion and Love: The Core of Faith, Hadithi commentary on the Shamaa’el of Imam Tirmidhi og mer.

Det kommer til å bli seminarer om dagsaktuelle temaer og kurs innen tradisjonell islam.

Biografi av Shaykh Dr. Muhammad al-Ninowy:http://madinainstitute.no/shaykhninowy/

Følg med på vår hjemmeside eller våre kanaler på sosiale medier for mer informasjon!

www.madinainstitute.no / post@madinainstitute.no

Hjelp oss med å spre ordet!

Islamsk kalligrafikurs 29.Juli – 31. Juli med Ustadh Khalid Casado (Spania)

Madina Institute ser frem til å arrangere et eksklusvit kalligrafikurs med Ustadh Khalid Casado (Spania) igjen

Det vil være et kreativt og spennde kurs i tyrkisk kalligrafi som vil vare i 3 dager med 10 timer undervisning.

Biografi av Ustadh Khalid Casado: http://madinainstitute.no/pablo-casado/

For påmelding send navn og nummer til: post@madinainstitute.no

Pris 1000 kr per person for 10 timer undervisning, utstyr kan kjøpes separat av Ustadh Khalid Casado for 30 Euro (ca. 300 kr).

Kursavgiften kan overføres til vårt kontonummer: 1503.48.67183 eller ved hjelp av Vipps til nummer 10526 (Madina Institute)

Påmeldingsfristen er fortløpende. På grunn av stor etterspørsel er det ikke mulig å reservere plasser, kun personer som betaler for kurset blir registrert. De som har registrert seg bør betale ila kort tid.

Kurstidspunkter:

Fredag 29. Juli: 1600-2000
Lørdag 30. Juli: 1300-1600*
Søndag 31. Juli: 1300-1600*

(Tidspunktene for lørdag og søndag kan endres etter interesse eller avtale med oss)

NB! Begrenset med plasser, ved stor interesse kan to kurser arrangeres.

Kurset vil holdes på et av de store klasserommene på Central jamate ahle sunnat på Motzfeldt gate 10 0187 Oslo. Det har en separat inngang fra parkeringsplassen.

Kalligrafikurs

 

Kontakt oss

Vi er ikke rundt akkurat nå. Men du kan sende oss en e-post og vi vil komme tilbake til deg, asap.

Not readable? Change text. captcha txt