[mk_page_section layout_structure=”full” border_color=”” bg_color=”” bg_image=”” predefined_bg=”” attachment=”scroll” bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” enable_3d=”false” speed_factor=”0.3″ bg_video=”no” video_source=”self” mp4=”” webm=”” ogv=”” poster_image=”” stream_host_website=”youtube” stream_video_id=”” video_mask=”false” bg_gradient=”false” video_color_mask=”” gr_end=”#1e73be” video_opacity=”0.6″ top_shadow=”false” section_layout=”full” min_height=”100″ full_width=”false” full_height=”false” intro_effect=”false” padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ margin_bottom=”0″ skip_arrow=”false” skip_arrow_skin=”light” section_id=”” visibility=”” animation=”” el_class=”” first_page=”false” last_page=”false”][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/6″][/vc_column][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#13396a” size=”30″ font_weight=”inherit” font_style=”inhert” letter_spacing=”0″ margin_top=”1″ margin_bottom=”0″ font_family=”none” align=”center”]

”Svart magi- spøkelser og
en verden vi ikke kan se”

[/mk_fancy_title][mk_divider style=”thick_solid” divider_width=”custom_width” custom_width=”400″ align=”center” border_color=”#13396a” thickness=”1″ margin_top=”5″ margin_bottom=”30″ el_class=””][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

Skrevet av: Najam Zubair (styremedlem av Madina Institute)

Så var årets ”halloween” unnagjort, neida. Madina Institute arrangerte den 30. oktober et arrangement om ”Black magic: fact or fiction?” med Shaykh Atabek Shukurov som foredragsholder på Eldorado bokhandel. Og ja, dette var et meget spesielt og ikke minst et viktig tema som måtte belyses. Man snakker ikke høyt om det ukjente og hvordan ”onde krefter” som vi ikke kan se, kan påvirke oss eller kanskje ikke? Uansett temaet er som vi sikkert alle kan enes om, meget spesielt og ikke så ofte diskutert, høyt i alle fall. Man hører kanskje fraser som ”si Mash’Allah ellers får jeg nazar eller det onde øyet”, men hvor legitimt er dette? Med andre ord florerer det ofte forskjellige historier om hvordan jinn (spøkelser) kan kontrollere et menneske, eller hvordan en ikke er gift enda eller har fått seg en jobb på grunn av det såkalte ”onde øyet” fra andre rundt seg.

Shaykh Atabek Shukurov An-Nasafi ble født i Uzbekistan, et land hvor store lærde innen Islamsk skole, slik som Abu Laith As-Samarqandi (ابوليث السمرقندي), Al-Tirmidhi, Imam Al-Bukhari og Imam Abu Mansur Al-Maturdi, hadde sin oppvekst. Shaykh Atabek Shukurov An-Nasafi begynte på sin religiøse utdanning som en ung 10-åring. Han studerte hos flere lokale lærde, blant annet Shaykh Sayyid Karim Namangany og Shaykh Mohammed Jaan som veiledet han i memoriseringen av Koranen. Han er grunnlegger av Avicenna Academy og programleder av “Ask the aalim” på British Muslim TV.

Les mer om han ved å klikke på linken:
http://madinainstitute.no/shaykh-atabek-shukurov/

[/vc_column_text][mk_image src=”http://madinainstitute.no/wp-content/uploads/2015/11/atabek.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”false” svg=”false” lightbox=”false” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”center” margin_bottom=”10″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Paranoid og irrasjonell?

Så gjør Shaykh Atabek det igjen. Han siterer nok engang noe som kunne ha vært fra en Bollywoodfilm for å vise til hvor naive og paranoide vi er til svart magi. Det er som oftest ikke svart magi som er problemet, men heller tilnærmet naivitet og landsbykultur. Redselen for «The Evil Eye» er så stor at selv de ynkelige plager som lett kan kureres ved hjelp av legen eller psykolog for den saks skyld, blir omgjort til svart magi. Der tankene bare streifer om at nå har jeg fått det ”onde øyet” og noe forferdelig vil skje meg. Disse irrasjonelle tankene kan virkelig gjøre en paranoid, når det i utgangspunktet ikke er så ille som man skulle tro.

Shaykh Atabek holdt et foredrag om dette rundt svart magi og hva som det innebærer. Han introduserte tre typer svart magi:

De ekte svart magi–tilfellene finner sted bak kulissene, skjult fra omverdenen. Disse magikerne hadde aldri latt sine mørke hemmeligheter bli oppdaget av omverdenen. Dette er en verden hvor magikerne rekrutterer ulike typer jinn, gjerne flere av dem på engang og samler en hær for å kun gjøre skade, ikke noe mer. Naiviteten har skapt et nytt kultur, som bedriver en ulovlig industri på falsk svart magi. Disse selvutnevnte magikerne lover ting som drap og tyranni for penger, og folk følger disse blindt.

Nå som første type er avdekket og avklart, og forhåpentlig innsett, kan vi gå videre til den andre typen. Her introduseres høy vitenskapelig kunnskap. Shaykh kaller dette for vitenskap, rent kjemi, men argumenterer for at det kan være svart magi for andre. I vitenskapen ser vi for eksempel at noe må oppdages for at vi vet at de skal finnes, men det trenger ikke å vite at de ikke finnes. Svart magi kan være en slik form for ekstra kunnskap, det finnes, men vi vet ikke alle om eller hvordan det finnes. Svært få folk besitter slik kunnskap, og er i stand til å dra nytte av vår natur til sin egen skjulte agenda. Et eksempel på slik avansert vitenskap er folk som bruker relasjonen mellom vann fra jorden og månen.

Sist, men ikke minst, har vi resitasjon. Dette er kanskje den mest mystiske og kraftige metoden som finnes. Det kan være ord fra koranen, eller simpelt noen tall som har en mening. Hva man egentlig resiterer er simple passord, noen koder for å tilkalle jinnat for å utføre skitten-jobben. Dette er ingen ”bloody-Mary”, tvert imot er dette en ganske avansert måte og kan ta flere dager med resitasjon. Eksempelvis vil en magiker som vil få noen drept resitere sin «kode» i 11 dager, isolert fra verden i total mørke. Han vil spise til spesielle tider og gjøre de ondeste handlinger under sin resitasjon. Men igjen er det viktig å ta forbehold om at dette er svært få tilfeller at noen kan utføre noe slikt mektig, det krever avanserte ferdighet. Det er altså lite sannsynlighet for at mange klarer dette. Derfor presiserte Shaykh gjentatte ganger at mange tror at man har blitt påvirket av ”svart magi”, men som i stedet er noe som kan enkelt løses ved hjelp av legebesøk eller ved å snakke med en psykolog. Altså ikke er så dramatisk som man skulle tro da, ting kan løses med medisin eller sunn kosthold, for å sette ting på spissen.[/vc_column_text][mk_image src=”http://madinainstitute.no/wp-content/uploads/2015/11/atabek5.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”false” svg=”false” lightbox=”false” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”center” margin_bottom=”10″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Symptomer – dersom man har gjort alt

Dersom man skulle bli påvirket av såkalt ”svart magi” er det visse symptomer som kan lede en fram. Dette er selvfølgelig etter at man har vært hos legen og virkelig undersøkt hva som feiler en, men som ikke finner en løsning. Da kan bjellene muligens klinge.

Oftest er det en uforståelig smerte på ulike steder i kroppen. Noen ganger kan det være i brystet, mens andre gangen i magen. Det er som oftest en skarp, angripende smerte. Du føler deg hele tiden tung og slapp, og særlig skuldrene virker ekstra tunge. Disse plagene kan være der over en lengre periode, eller dukke opp når du trår inn i et spesiell sted. Utover dette kan kvinner oppleve kronisk menstruasjon og begge kjønn kronisk urinveisinfeksjon.

Behandling

Det er viktig at man får slike tilstander behandlet av eksperter i dette tilfelle og ikke behandle seg selv eller personer med lite kunnskap, ettersom det kan føre til fatale konsekvenser.[/vc_column_text][mk_image src=”http://madinainstitute.no/wp-content/uploads/2015/11/atabek1.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”true” svg=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Forebygging

Her er det viktig å påpeke naturlige sterke mennesker. Disse lar seg ikke lett påvirke takket være deres innstilling mot frykt. Det handler ikke om å være fysisk sterk, men mentalt sett. Selvfølgelig er det en forbindelse mellom fysisk aktivitet mentalt helse, men det skal i teorien ikke ha noe å si. De trenger forebyggelse, men ikke like mye som en mindre sterk mentalt sett. Hva som burde bli daglig prosedyre, er daglig resitering av Surah Yaseen. Unngår man «zinah» og stadige «frustrasjonsutfall», vil Gud sette av to engler for din beskyttelse ut dagen.

Daglig røykere burde styre unna sin avhengighet og det viktigste er nok å holde seg selv oppe! Husk, med velfungerende hjerne, funger du som en stjerne![/vc_column_text][/vc_column][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/6″][/vc_column][/mk_page_section]

Kontakt oss

Vi er ikke rundt akkurat nå. Men du kan sende oss en e-post og vi vil komme tilbake til deg, asap.

Not readable? Change text. captcha txt